EHBO voor tijdschriften

branchemagazines en verenigingsbladen

Connecting Society helpt uitgevers, verenigingen, stichtingen en brancheorganisaties bij het verbeteren van hun tijdschriften

Het prettige gevolg: magazines, kranten en verenigingsbladen kunnen weer jaren mee en voldoen nog beter aan de behoefte. Van het vergelijken van drukwerkoffertes voor magazines tot het voeren van het  bladmanagement. Van advies tot realisatie. En dat tegen een aangenaam tarief. Geen uurtarieven maar vaste prijzen per project. Bel of mail Connecting Society voor een oriënterend  (gratis)  gesprek.

Verbetering van het gehele tijdschrift
Een tijdschrift uitgeven in deze tijd is geen sinecure. Connecting Society levert de expertise om een tijdschrift geheel door te lichten en via marktonderzoek weer nieuw leven in te blazen. Van een complete marktanalyse tot en met de herpositionering bij adverteerders en lezers. Maatwerk!

Verbetering van de artikelen
Een goed blad brengt artikelen die er werkelijk toe doen. Connecting Society helpt uitgevers, verenigingen en brancheorganisaties bij het verbeteren van hun redactieformule. Van het maken en houden van lezerskringonderzoeken tot en met de ‘vertaling’ van de uitkomsten in artikelen en reportages. Ook in samenwerking met de bestaande redacties.

Verbetering van de advertentieomzet
Meer inkomsten uit de verkoop van advertenties? Dat is vaak mogelijk na een grondige analyse van de markt. Van de concurrentie, van de tarieven en van de verkoopstrategie. Onze toegevoegde waarde: creativiteit! Die geeft de advertentieomzet vaak een impuls. Dat is een kwestie van samen brainstormen en een gerichte aanpak ontwikkelen.

Verbetering van de lay-out
Een totale "make over" van een vak- of verenigingsblad is niet altijd nodig. Vaak doet een verfrissende blik van een ervaren en creatieve vormgever al veel. Connecting Society ontwikkelt desgewenst een nieuwe voorpagina, een nieuwe lay-out voor de binnenpagina’s, stylesheets en instrueert medewerkers en vrijwilligers.

Verlaging van de drukkosten
Verlaging van de drukkosten? Connecting Society beoordeelt de huidige drukkosten en komt op verzoek met alternatieven, waardoor vaak – zo leert onze ervaring – flink op de drukkosten kan worden bespaard. En voor bladen die meer dan drie keer per jaar verschijnen, kijken we ook naar valkuilen in de bestaande drukwerkcontracten.

Hulp bij de keuze tussen print en digitaal

Kunnen we overgaan op een digitale uitgave? Hoe combineren we print en digitaal? Connecting Society helpt met het verantwoord formuleren van de antwoorden. En daarbij kijken we naar doelgroepen, leesgedrag, wensen en impact.